ZucchiniPasta

Ingredienser

4 Port

 

1 vitlök

2 chilli

250 g svamp (gärna kastanjechampinjoner)

1/2 kruka färsk timjan eller torkad timjan (1/2 kruka färsk motsvarar 1 tsk torkad)

1 zucchini

4 port spaghetti

2 msk olivolja

2 dl crème fraiche (iMAT)

1 dl kokvatten från pastan

salt och svartpeppar

Gör så här:

 

1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.

 

2. Skala och skiva vitlöken fint. Skiva chillin. Ansa och skiva svampen. Hacka timjan. Hyvla zucchinin med mandolin eller potatisskalare till långa remsor.

 

3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt zucchinin koka med pastan när det återstår ca 1 minut av koktiden.

 

4. Fräs under tiden vitlök, chilli och svamp i olivoljan i en stekpanna. Rör ner timjan. Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

 

5. Låt pastan och zucchinin rinna av men spara lite av kokvattnet. Häll tillbaka pastan och zucchinin i kastrullen och vänd ner svampfräset och pastavattnet.

 

6. Servera med en grön sallad. Har du bröd över från bageriet, skiva det och dela varje skiva i två. Blanda ihop olivolja, pressad vitlök och hackad persilja och bre det som smör på varje brödskiva. Sätt ugnen på 175 grader och låt brödet få fin färg, 10-15 minuter.