WarmSalad

Ingredienser

4 Port

 

1 tsk spiskummin

1 tsk gurkmeja

2 msk tomatpuré

0.5 tsk salt

2 msk rapsolja

5 dl skalat vete

1.1 l vatten

1 buljongtärning

500 g vegme grytbitar

1 st aubergine

1 msk soya

1 st pressad vitlöksklyfta

5 kvistar bladpersilja

1 st granatäpple

Gör så här:

 

1. Skölj vetet i kallt vatten och blötlägg i 8 timmar.

 

2. Efter 8 timmar, häll av vattnet.

 

3. Fräs i rapsolja spiskummin, gurkmeja, salt och tomatpuré i en kastrull. Tillsätt vete, häll över vatten och låt koka ca 45 minuter.

 

4. Hacka aubergine i bitar. Småkoka auberginbitarna mjuka i tomatpuré, vatten, vitlök och soja. Lägg åt sidan.

 

5. Häll lite rapsolja i en panna och stek grytbitarna.

 

6. Blanda sedan grytbitarna med auberginen och servera det med vetet. Strö över lite grivhackad persilja och granatäpplekärnor.