VietnamesiskNudelSallad

Ingredienser

4 Port

 

Tzayspett

2 paket Tzay happy soy skewers

olja för stekning

 

Jordnötssås

1 paket Go Tan saté sauce

2 dl vatten

 

Nudelsallad

360 g risnudlar

200 g pak choi eller 1 broccoli

100 g shiitakesvamp

1 röd paprika

1 dm purjolök

1 röd chili

1 rödlök

1 kruka färsk koriander

1/2 kruka färsk mynta

1/2 tsk sesamolja

2 klyftor vitlök

juice från 2 st lime

0,75 dl kikkoman soja

1/2 dl socker

1 dl jordnötter

1 msk kikkoman soja till wokning

olja till fritering och wokning

Gör så här:

 

Gör först salladen och sedan resten i slutet av salladen (såsen samt spetten)

 

Nudelsallad

1. Börja med att blanda dressingen. Pressa saften från 2 lime och blanda med socker och sojan. Riv ner vitlöken och 1/2 fint skivad röd chili. Låt dra i ca 30 minuter i kylskåp.

 

2. Fortsätt därefter med att koka upp vatten till nudlarna. Lägg risnudlarna i det uppkokta vattnet och låt dra ca 3 minuter. Låt dem inte dra för länge, för då blir de för mjuka och går lätt sönder.

 

3. Skölj och skiva pak choien eller så avänder du hela broccolin och delar den i mindre delar samt mindre blommor, resten av chilin, rödlöken, paprikan, purjolöken och svampen i strimlor. Fortsätt därefter med att värma upp olja i en wokpanna och börja med att steka rödlöken i woken tills den är mjuk. Tillsätt därefter svampen och paprikan och stek på hög värme i några minuter, tillsätt sist chilin, purjolöken och pak choi eller broccoli samt ca 1 msk kikkomansoja och låt woka i ca 30 sekunder till.

 

4. Blanda de wokade grönsakerna med nudlarna, finhackad koriander och mynta samt sesamolja. Samtidigt om du vill, rosta jordnötterna (i halvor) snabbt på hög värme i lite olja så de får grym färg annars servera dem grovhackade.

 

5. Servera salladen med jordnötterna och dressingen vid sidan, så varje person får dressa sin sallad själv. Det är också gott med extra koriander samt några limeskivor till. Lägg spetten på tallriken och låt dem mysa med jordnötssåsen.

 

Jordnötssås och Tzayspett

1. Koka upp vattnet och sedan skruva ner och tillsätt paketets innehåll. Låt det sjuda tills all mat är klart, det blir på så lite tjockare konsistens.

 

2. Tzayspetten steker du på medelvärme i olja tills de får färg på båda sidor.