VeganBullsGryta

Ingredienser

4 Port

 

300 g vego bullar (Anamma)

2 msk vetemjöl

1 ½ msk paprikapulver

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1/2 längd purjolök

2 broccoli

olivolja

50 g smör

250 g champinjoner

2 dl fraiche

2 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

salt och peppar

ris

 

Gör så här:

 

1. Koka ris enligt tidigare recept eller enligt ditt eget val.

 

2. Skär vego bullarna i halvor. Blanda vetemjöl och paprikapulver. Vänd bullarna i blandningen.

 

3. Skiva löken tunt, dela broccolin i små buketter. Hetta upp hälften av oljan i en panna på inte alltför hög värme och stek löken och broccoli buketterna mjuka. Tillsätt bullarna till pannan tillsammans med resten av oljan och stek tills allt fått en vacker färg.

 

4. Skiva svampen grovt och tillsätt till pannan med en rejäl klick smör. Låt steka på inte alltför hög värme i ca 7-8 minuter. Rör om då och då.

 

5. Tillsätt fraiche. Koka upp, tillsätt vatten och smaka av med buljongen, salt, peppar och kanske lite mer paprikapulver.

 

6. Servera grytan med nykokt ris.