TomatSoppa

Ingredienser

4 Port

 

1 gul lök

2-3 klyftor vitlök

2 chillis

ca 800-1,000 g goda tomater

1 dl vatten

1 dl grädde

2 tärningar grönsaksbuljong

salt och peppar

basilikablad

olivolja

 

 

Gör så här:

 

1. Hacka den löken och chillin fint. Hetta upp oljan i en kastrull.

 

2. Lägg löken och chillin i kastrullen och stek några minuter tills löken är blank och genomstekt. (Sänk gärna temperaturen när du steker löken så att den inte blir bränd.) Skär under tiden tomaterna i bitar.

 

3. Häll på vatten, buljongtärning, peppar, salt och tomatbitarna. Låt koka upp, sänk värmen och koka under lock ca 20 minuter. Allteftersom det kokar så frigörs vatten från tomaterna och vätskenivån höjs. Du kan smaka av och tillsätta vatten efter behov.

 

4. Smaka på soppan och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Använd en mixer för att få soppan så slät du vill ha den. Tillsätt en skvätt grädde.

 

5. Smaka av och servera. Garnera gärna med basilikablad.