Tofustroganoff

Ingredienser

4 Port

 

1 burk krossade tomater

1/4 tomatburk med vatten

4 msk tomatpuré

1,5 dl ajvar mild

1-2 vitlöksklyftor

1-2 msk ramslöksolja

1 grönsaksbuljongtärning

270 g tofu naturell

270 g tofu mild chili

2-2,5 dl iMat fraiche

örtsalt

soja

Gör så här:

 

1. Ta tofun ur paketet och vira in i hushållspapper och lägg den i en kastrull. Ta sedan något tungt, typ en mortel och ställ den på tofun.Låt stå och pressa ur vattnet ur tofun i ca 30 minuter.

 

2. Häll krossade tomater, vatten, pressad färsk vitlök, ajvar, tomatpuré, grönsaksbuljong och ramslöksolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta.

 

3. Stavmixa så att allt finfördelas.

 

4. Koka upp och låt småsjuda i ca 10-15 min.

 

5. Skär tofun i 2 cm stora tärningar och lägg i tillsammans med fraiche och låt sjuda med i ca 10 min. Smaka av med örtsalt och servera med ris.