Tofucurry

Ingredienser

4 Port

 

Tofu- och kikärtscurry

2 pkt tofu

2 sötpotatisar

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

300 g bladspenat

salt och peppar

 

Gryta

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 msk riven ingefära

2 msk rapsolja

1 msk curry

1 tsk paprikapulver

1 tsk garam masala

1/2 tsk cayennepeppar

1 burk kikärter (á 400 g)

1 burk körsbärstomater (á 400 g)

1 d lvatten

salt och peppar

Gör så här:

 

1. Skär tofun i mindre kuber. Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Stek tofun gyllenbrun i olja, det tar runt tio minuter om du vill ha den riktigt knaprig. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sötpotatisen gyllenbrun, ca 10 minuter.

 

2. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka chilin. Strö vitlök och chili över potatisen och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och peppar, ställ åt sidan.

 

3. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ingefära i en gryta, löken får inte få färg. Tillsätt curry, paprikapulver, garam masala och cayennepeppar. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärter och tomater i grytan. Tillsätt vattnet. Krydda med salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 min.

 

4. Värm tofu och sötpotatis i en panna. Vänd ner bladspenaten. Servera fräset med currygryta och limeklyftor.