Tofu Nudlar

Ingredienser

4 Port

 

250 g nudlar

270 g naturell tofu

1 röd paprika

rapsolja

3/4 dl japansk soja

250 g frysta haricots verts

6 rädisor

1/2 msk sesamolja

1/2 tsk chiliflakes

1/2 dl sweet chilisås

rostad lök

limeklyftor

koriander

Gör så här:

 

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av.

 

2. Avvattna tofun (tar runt 30 minuter, se tidigare recept för instruktioner) och skär tofun i tärningar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär rädisorna i mindre klyftor.

 

3. Stek tofun i oljan några minuter, tills den får färg och blir knaprig. Häll på hälften av sojan och låt koka in.

 

4. Tillsätt paprika, rädisor och haricots verts. Stek på hög värme tills grönsakerna får lite färg. Tillsätt sesamolja och chiliflakes, blanda runt.

 

5. Rör ner nudlar, sweet chilisås och resten av sojan.

 

6. Servera nudlarna med koriander och limeklyftor. Strö över rostad lök.