TikiMasalaTofu

Ingredienser

4 Port

 

1 gul lök

2 klyftor vitlök

2 msk ingefära

1 msk garam masala

1 msk curry

1 msk mald spiskummin

1 tsk gurkmeja

2 dl havreyoghurt

1 burk krossade tomater á 400 ml

persilja eller koriander

limeklyftor

olja

salt och peppar

Gör så här:

 

1. Starta med grönsakerna, det är alltid lättast. Hacka persilja eller koriander, gul lök och vitlök skivar du tunt och riv ingefära.

 

2. Fräs gul lök och vitlök i oljan tills den mjuknar och blir lätt transparent.

 

3. Rör ner ingefära, garam masala, curry, spiskummin och gurkmeja. Låt fräsa med i en minut.

 

4. Rör och ner yoghurt och krossade tomater. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter.

 

5. Mixa allt slät med en stavmixer, tycker jag är lättast men det fungerar med en mixer med, lite mer diskande bara. Smaka av med salt och peppar.

 

6. Vänd ner tofun och grönsakerna i såsen. Precis innan servering dekorerar med du persilja eller koriander, jag rör alltid om så det blandar sig med såsen. Limeklyftorna är till serveringen.