SweetPotatoeStew

Ingredienser

4 Port

 

1 aubergine

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

olja till stekning

1 msk röd currypasta

2 sötpotatisar, skalade och tärnade

1 burk kokosmjölk

200g krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

riven ingefära (en bit på ca 5 cm)

0,5 dl vin

2 msk jordnötssmör

1 dl röda linser

1 lime (halva till grytan och halva till servering)

färsk koriander

salt och peppar

röd ris

Gör så här:

 

1. Börja med att skiva auberginen i centimetertjocka runda skivor. Strö över salt och ställ åt sidan (detta är för att vattna ur dem).

 

2. Hacka lök och vitlök och tärna sötpotatisen. Fräs currypastan i 30 sekunder i olja. Tillsätt lök och vitlök och fräs i några minuter på medelvärme tills de är mjuka och glansiga.

 

3. Tillsätt sötpotatis, kokosmjölk, krossade tomater, buljongtärningen, vinet och sedan linserna. Tillsätt även riven ingefära, 2 msk jordnötssmör, saften från en halv lime och ett par matskedar hackad färsk koriander. Låt småputtra tills sötpotatisen och linserna är mjuka, ca 40 minuter. Tillsätt vatten eller mer krossade tomater om grytan blir för tjock.

 

4. Koka riset enligt förpackningen. Det tar 45 minuter med röd ris.

 

5. Torka av vattnet från aubergineskivorna med hushållspapper och stek dem i olja på medelhög värme. De är klara när de är genomstekta och mjuka och har färg på båda sidor. Lägg ner dem i sötpotatisgrytan och smaka av alltihop med salt och peppar.

 

6. Servera sötpotatisgrytan med riset, färsk koriander och en limeskiva. Ät och hör änglarna sjunga.