Svartkålspasta

Ingredienser

4 Port

 

2 gul lök

3 vitlöksklyftor

200 g färsk svartkål

olja eller smör

3 dl iMat fraiche

1 dl vitt vin

1-2 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk mjöl

2 tsk torkad oregano

1 knivsudd malen muskot

salt och peppar

 

tagliatelle till serveringen

Gör så här:

 

1. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Skölj svartkålen och skär bort den grova stocken. Strimla det som är kvar.

 

2. Bryn lök och vitlök i olja eller smör i en gryta. Tillsätt kålen och låt den fräsa ned ett par minuter.

 

3. Tillsätt fraiche, vin, vatten och tärningen. Låt puttra i runt 15 minuter. Strö över mjölet mot slutet, rör om ett par varv och låt koka tills såsen tjocknar ca. 3-5 minuter. Koka under tiden pastan.

 

4. Smaka av med torkad oregano, lite muskot, peppar och salt. Sedan är det bara att servera med lite fräscha grönsaker eller varför inte oliver.