Svartbönsgryta

Ingredienser

4 Port

 

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 röd paprika

1 grön paprika

1 msk kokosolja

2 burkar svarta bönor (á 400 g)

1 mango

1 burk kokosmjölk (á 400 g)

1 burk krossade tomater (á 400 g)

2 tsk curry

1 tsk sambal oelek

1 grönsaksbuljongtärning

salt och peppar

1/2 dl kokosflingor

 

Gör så här:

 

1. Börja med att förberedda grönsakerna. Finhacka gul lök, vitlök, och paprikorna. Tärna mangon.

 

2. Fräs därefter gul lök, vitlöt och paprika i ett kokkärl med kokosoljan tills allt mjuknar och börjar få lite färg.

 

3. Skölj bönorna och häll ner i grytan tillsammans med mango, kokosmjölk, krossade tomater, curry, sambal oelek och buljongtärning. Salta och peppra efter behov, bättre en gång för mycket än för lite. Koka upp och låt sjua i 10 minuter.

 

4. Innan servering rosta kokosflingorna lätt på en stekpanna. som du sedan toppar med under servering. Servera med ris eller något annat gott men går lika bra att äta direkt som den är.