Svampgryta

Ingredienser

3-4 Port

 

350 g svamp

2 gula lökar

2 stjälkar selleri

2 msk tomatpuré

2 morötter

3 gulbetor

1.5 tsk torkad timjan

3 lagerblad

3 dl havremjölk

3 dl grönsaksbuljong

200 g iFraiche

rapsolja

salt och peppar

 

 

Gör så här:

 

1. Vi börjar med att förberedda grönsakerna. Hacka svampen men inte i alltför små bitar. Finhacka den gula löken samt sellerin. Delar morötterna och gulbetorna i bitar.

 

2. Fräs svampen i en gryta i lite rapsolja. Svampen ska släppa all sin vätska och mjukna. Glöm inte att salta och peppra.

 

3. När svampen börjar få färg vänder du ner gul lök och selleri.

 

4. När löken har mjuknat rör du ner tomatpurén och låter den fräsa med i ett par minuter.

 

5. Tillsätt morötter, gulbetor, timjan, lagerblad, mjölk och buljongen. Rör om och låt grytan sjuda 20-30 minuter. När betorna kännas mjuka är grytan klar.

 

6. Rör ner iFraiche och smaka av med mer salt och peppar.