SvampfylldAubergine

Ingredienser

4 Port

 

Aubergine

2 auberginer

300 g champinjoner

1 gul lök

1 kruka bladpersilja

Margarin-&rapsolja

2 dl ost (t.ex. Jeezly)

salt och peppar

 

Svart Ris

3 dl svart ris

6 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 morot

1 zuccini

1 rödlök

rapsolja

salt och peppar

 

Gör så här:

 

Aubergine

1. Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min.

 

2. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan.

 

3. Fräs svamp och lök i margarin-&rapsolja tills all vätska kokat bort. Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg. Ta pannan från värmen. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar.

 

4. Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min, servera.

 

Svart Ris

1. Koka riset i vatten samt buljongtärningen, drygt 45 minuter.

 

2. Skär moroten, zuccinin samt rödlöken i tunna stavar. Fräs grönsakerna några minute i rapsoljan tills de blir glansiga. Salta och peppra.

 

3. När riset har kokat bort vattnet så vänder du ner grönsakerna och det är redo för servering.