SpicyVegoBall

Ingredienser

4 Port

 

1 påse vegobullar (t.ex. Anamma)

1 gul lök

2-3 klyftor vitlök

2 chillis (t.ex. röda)

4 msk persilja

9 tomater

2 msk tomatpuré

500 g spaghetti

2 dl vitt vin

vatten

salt och peppar

olivolja för stekning

Gör så här:

 

1. Om du vill att vegobullarna ska ha lite stekyta, stek dem innan de tilläggs i såsen. Du kan passa på att hacka persiljan grovt.

 

2. Finhacka gul lök, vitlök och chillis i en kastrull.. Bryn allt i ett par minuter. Medans detta bryns, skålla tomaterna, skala dem och skärm dem i mindre kuber. Lägg till tomaterna, tomapurén samt vitt vin. Om du vill ha en tunnare sås så använder du vattnet. Salta och peppera flitigt. Låt såsen sjuda och växa i smak, drygt 30 minuter. Lägg sedan i vegobullarna, har du förstekt dem så behöver de inte gotta sig is såsen lika länge men runt 10 minuter. Innan servering strö över persiljan i kastrullen.

 

3. Koka under tiden upp en stor kastrull med saltat vattlen. Lägg i pastan, låt vattnet koka upp igen och koka tills pastan är al dente.

 

4. Låt pastan rinna av och lägg till lite sås samt olivolja för att den inte ska klibba. Garnera gärna med basilikablad vid servering. Du kan riva veganskt ost och strö det över tallriken vid servering.