SnällSill

Ingredienser

6-8 Port

 

Aubergine-sill i Senapssås

1 dl senap senap (vanlig)

1 dl skånsk senap

1 1/2 dl rårörsocker

2 tsk vitvinsvinäger

1 dl olja

1 dl hackad dill

1 dl hackad purjolök

2 dl förvälld aubergine

 

Aubergine-sill i Skärgårdssås

1 burk naturell sojayoghurt

4 msk äggfri majonnäs

2 msk senap

1/2 dl hackad dill

1/2 burk svart Tångkaviar

1/2 burk röd Tångkaviar (den är färgad med paprika)

1 stor vitlöksklyfta

1/2 dl finhackad purjolök

Juice från 1/2 citron

3 dl förvälld aubergine

Gör så här:

 

Aubergine

Skala och skiva 1 aubergine och förväll i ca fem-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha. Se till att den inte blir för lös, då löser den upp sig i sin sås. En aubergine räcker till ca 4 portioner sillös sill. Auberginen kan också ersättas med skivad tofu, antingen naturell eller milt rökt. Eller varför inte lätt förvälld palsternacka.

 

Senapssås

1. Blanda socker, senap och vinäger i en skål och droppa därefter i oljan, samtidigt som du rör om.

 

2. Blanda i dill, purjolök och auberginebitarna samt smaka av med salt och peppar.

 

Skärgårdssås

Blanda samtliga ingredienser och lägg till i den förvällda auberginen. Smaka av med salt och peppar.