Smokeypasta

Ingredienser

4 Port

 

100-200 g shiitake svamp

1/2 purjolök

1 rödlök

3 vitlöksklyftor

1 dl rödvin

1 burk krossade tomater (400 g)

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

1/2-1 tsk liquid smoke

2-3 msk oregano

500 g långpasta

olivolja

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Hacka vitlök och rödlök. Skiva purjolöken tunt. Skiva svampen i mindre bitar men inte för små. Börja med att fräsa vitlöken och rödlöken i olja, drygt 5 minuter.

 

2. Dags för svampen och purjolöken, fräs ett par minuter. Tillsätt sedan tomatpurén och rör om i drygt en minut.

 

3. Häll i rödvin och liquid smoke, mindre smoke för mindre smoke smak. Låt det gotta sig ett par minuter, sedan kan du tillsätta krossade tomater och vatten. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt det puttra på låg värme 20-30 minuter.

 

4. Förberedd pastan enligt instruktionerna.

 

5. Servera med hacka persilja om du behagar.