Schnitzel

Ingredienser

4 Port

 

Schnitzel

4 schnitzlar (t.ex.Anamma)

1 citron

1 burk hel saltgurka

 

Potatismos

10-12 poatisar (mjölig)

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3-4 msk margarin

1 dl grädde

1 dl melk (t.ex. mandel)

salt och peppar

 

Svampsås

200 g champinjoner

2 msk margarin

2 msk mjöl

1 grönsaksbuljontärning

3 dl vatten

1 dl grädde

1 stänk soja

salt och peppar

Gör så här:

 

Potatismos och svampsås kan göras samtidigt, avsluta med att snabbt steka schnitzeln.

 

Potatismos

Skala potatisen och dela den i fyra bitar. Koka den i vatten, det går snabbt när den är i mindre bitar så kontrollera oftare. Hacka lök och vitlök, stek snabbt i maragarin, lägg åt sidan. När potatisen är färdigkokt, töm ut vattnet samt lägg till den stekta löken, margarinet, grädde noch melken. Måtten är inte exakta, använd ögon metoden. Salta och peppra medans du vispar till mos.

 

Svampsås

Stek svampen med lite margarin tills allt vatten försvunnit, lägg åt sidan. Smält margarinet i en kastrull och lägg till mjölet, låte det svälla lite. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärningen samt sojan. Salta och peppra medans du vispar tills det kokar, skruva ner värmen och låt det sjuda.

 

Schnitzel

Salta och peppra båda sidor, stek dem i en stekpanna enligt instruktioner. Du kan steka i margarin eller rapsolja. Servera med en klyfta citron samt en saltgurka.