PrimaVera

Ingredienser

4 Port

 

4 medelstora tomater

250 g körsbärstomater

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2.5 dl vitt vin

2 msk tomatpure

2 chilli peppar

1 zucchini

1 bunte grön sparris

1 bukett broccoli

300 g portobello svamp

3 vårlök

40 g pinjenötter

salt och peppar

socker

margarin för stekning

 

pasta till servering

 

 

Gör så här:

 

Tomatsås

1. Kryssa tomaterna med en kniv, skålla dem, skala dem, skärm dem i mitten och ta ut alla kärnor. Dela dem i lagom stora bitar.

 

2. Finhacka gul lök, vitlök samt chillis. Fräs allt tillsammans i en större kastrull i ett par minuter. Lägg i tomaterna samt tomatpure och blanda väl i en minut.

 

3. Häll på vitt vin och låt det koka upp, sedan sänk värmen till puttrande. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker. Lägg i körsbärstomaterna, locket på och låt stå i 15-20 minuter.

 

Grönsakerna

4. Börja förberedda vattnet för pastan, salta mycket och medans du lagar grönsakerna så kan du börja på pastan.

 

5. Knäck sparrisen, den yttersta delen skall slängas. Dela sedan sparris i tre delar. Skär zucchinin på mitten och skiva i halvmånar. Broccolin bryter du i mindre blommor, skär bort stommen. Dela upp svampen i mindre bitar, samma storlek som zucchinin.

 

6. Stek alla grönsakern för sig själv, hastig värme så du får lite färg och flytta dem efterhand till en skål. Alla grönsaker kan flyttas till samma skål.

 

7. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Skiva vårlöken.

 

8. Flytta pastan till tomatsåsen i omgångar och blanda väl. Blanda i grönsakerna samt vårlöken. Servera med pinjenötterna.