PotatisSallad

Ingredienser

4 Port

 

Potatissallad

18-20 små potatisar

4 rädisor

1 stort äpple

1 halv röd lök

1 oatly iMat Fraische

2-3 msk sötstark senap

1 stor näve machésallad

1 stor näve blandsallad

salt och peppar

 

Grillspett

din favorit korv (taifun cocktail)

din favorit tofu (marinerad)

röd lök

paprika (gul, röd, grön)

din favorit svamp (portobello)

din favorit Oumph (grill spiced)

Gör så här:

 

Potatissallad

1. Koka potatisarna. Låt dom svalna när dom är färdiga. Du kan med fördel spola kallvatten på dom så att dom svalnar fortare.

 

2. Skala och tärna äpplet och ha ner det i en stor bunke. Skär rädisorna och löken i tunna skivor och lägg även ner dom i bunken. I med iMat Fraische och senapen. Salta och peppra och rör sedan om försiktigt så att allt blandar sig.

 

3. Skiva ner potatisen (det går att ha skalet kvar om det är en bra potatis). Tillsätt salladen. Rör om försiktigt så att du inte mosar potatisen så att allt blandar sig. Låt stå kallt några minuter så smakerna hinner sätta sig.

 

Grillspett

För dina spett så kan du bara välja dina favoriter, trä dem på spetten och sedan grillar du dem. Vi penslade med lite grillolja. Använder du träspett är det viktigt de får ligga i blöt innan grillning.