PotatisOchKikärtsgryta

Ingredienser

4 Port

 

300 g potatis

2 burkar kikärter (à 400 g)

2 rödlökar

2 vitlöksklyftor

1/2 dl rapsolja

2 tsk garam masala

1 msk chilipulver

1 burk krossade tomater (400 g)

1 tsk gurkmeja

2 tsk finriven färsk ingefära

ev 1 dl vatten

salt och peppar

färsk koriander till servering

 

Gör så här:

 

1. Skala potatisen, koka dem sedan mjuka. Låt den ånga av. Skär den i 2-3 cm stora bitar/tärningar.

 

2. Skölj kikärterna under rinnande vatten. Låt rinna av. Skala och hacka rödlök och vitlök.

 

3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna/wok. Fräs garam masala och chilipulver en kort stund. Tillsätt rödlök och vitlök. Fräs i några minuter.

 

4. Tillsätt krossade tomater, gurkmeja, ingefära samt potatis och kikärter. Koka upp och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt. Servera med färsk koriander.