Pizza1

Ingredienser

4 Port

 

50 g jäst

2.5 dl ljumt vatten

2 msk olja

1/2 tsk salt

6-7 dl vetemjöl

 

olja till stekning

1 hackad lök

2 hackade vitlöksklyftor

1 hackad paprika

6 skalade och hackade plommontomater

1 msk tomatpure

1 tsk farinsocker

strimlade basilikabad

1 lagerblad

salt och peppar

 

1 burk kronärtskocka

1 paket pizza ost, rivjärn vid behov

2 paket mozarella, strimlad

1 skivad paprika

2 skivade tomater

1 burk hel sparris

1 paket oumph kebab strips

250 g svamp, skivad

1 burk ananas, dela i bitar

 

 

 

Gör så här:

 

Degen räcker till två långpannor pizza.

 

Ingredienser enligt egen önskan.

 

Om du använder båda ostarna blir pizzan väldigt krämig, fungerar med bara en ost.

 

1. Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till den deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs degen övertäckt ca 1 timme.

 

2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i lök, vitlök och paprika, stek på log värme i cirka fem minuter, tills alltsammans har mjuknat. Rör om emellanåt.

 

3. Tillsätt tomater, tomatpure, socker, basilika, lagerblad och salta samt peppra efter smak. Lägg på locket och sjud i 30 minuter. Rör om då och då under tiden. Lyft bort kastrullen från plattan och antingen mixa med en stavmixer eller bara låt såsen stå och svalna. Sätt ugnen på 250 grader.

 

4. Dela pizzan i två och kavla ut dem så de matchar långpannorna. Börja med att lägga på såsen och sprid den jämnt över pizzan. Sedan lägger du på den strimlade osten eller ostarna. Sist men inte minst lägger du på resterande ingredienser. Har du ananas kan du lägga på den nu eller efter den är klar.

 

5. Baka i ugnen 15-20 minuter. När deg kanterna fått färg är den klar. Dela med pizzakniv och servera!