PastaItaliano

Ingredienser

4 Port

 

500g cocktailtomater

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

300g färska champinjoner

1 bukett broccoli

2 gröna chili

500g lång pasta

3 msk tomatpuré

1 kruka basilika

1 dl olivolja

3-4 dl grädde

1 dl solrosfrön

salt och peppar

1 baguette

1 vitlöksklyfta

 

Gör så här:

 

1. Halvera tomaterna och fördela ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta tomaterna i 30-40 minuter i 200°C.

 

2. Hacka chillin, löken och vitlöken. Fräs dem i en stekpanna med smör tills de mjuknat. Skiva champinjonerna tunt och lägg ner i stekpannan. Stek tills vätskan försvunnit.

 

3. Ansa broccolin och skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på kokande vatten. Låt stå i fem minuter. Sedan tömmer du hälften av det varma vattnet och fyll på med kallt vattne. Efter ett par minuter tömmer du ut allt vatten.

 

3. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och ställ tillbaka på spisen. Ha ner den stekta löken, vitlöken, chillin, champinjonerna, broccolin och tomatpuré. Finhacka basilika. Ha ner i kastrullen med pastan och slå på olja. Låt det fräsa upp och slå på grädden.

 

4. Rosta solrosfröna i stekpannan med en skvätt olja. Ös över i pastakastrullen när fröna fått färg. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner de rostade tomaterna.

 

5. Servera med eget vitlöksbröd. Skala en vitlök. Skär baguetten i mumsiga skivor. Stek bitarna i fin rapsolja tills de är gyllenbruna och knapriga. Gnugga dem med vitlöksklyftan.