Pasta1

Ingredienser

4 Port

 

olja för stekning

1 hackad gul lök

2 hackade vitlöksklyftor

2-3 skivade morötter

1 skivad paprika

3 skivade selleristjälkar

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpure

2 dl vitt vin

3 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk torkad oregano

salt, svartpeppar

chilli pulver efter styrkekrav

1 lagerblad

1⁄2 knippe färsk basilika

300 g skrivad svamp

300 g färs

riven ost

500 g pasta

 

Gör så här:

 

1. Hetta upp oljan i en stor, tjockbottnad kastrull. Lägg i lök och vitlök, stek det i en minut eller två. Tillsätt morot, selleri samt paprika och stek i ytterliggare tre minuter. Rör om då och då under hela detta steget.

 

2. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, vin, vatten, buljong samt alla kryddor förutom basilika. Salta och peppra efter smak. Låt koka upp, sänk värmen, lägg på ett lock och sjud runt 45-60 minuter.

 

3. När det är 15 minuter kvar, koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

 

4. Blanda ner färsen i såsen och följ anvisningarna på paketet, brukar vara runt 15 minuter. Lägg samtidigt i svampen och låt det sjuda. Beroende på hur tjock du vill ha din sås, tillsätt vatten efter eget krav. Jag tillsätter vanligtvis 2 dl vatten.

 

5. Lägg pastan i kastrullen med vatten och koka enlight anvisning, helst al dente så dra av en minut. Låt den rinna av, häll tillbaks den i kastrullen och skeda över lite vätska från såsen.

 

6. Ta upp lagerbladet ur såsen och kasta det. Servera som du själv vill och riv lite ost över din servering.