PåskMiddag

Ingredienser

4 Port

 

Zucchinibollar

1 burk kikärter à 400 g

2,5 dl mixade brödsmulor

1 zucchini

1 rödlök

0,5 dl majsstärkelse

2 msk olivolja

2 msk rostade pinjenötter

salt och peppar

 

Majsplättar

3,5 dl majsmjöl

1 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

0,5 gul lök

0,5 grön paprika

2 msk färsk koriander

2,5 dl yoghurt

1 dl vatten

2 msk olivolja

1 dl majskorn

 

Avokadochimichurri

2 avokador

2 vitlöksklyftor

0,5 kruka persilja

1 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk agavesirap

2 tsk torkad oregano

salt och peppar

 

Potatissallad

800 g potatis

3 schalottenlökar

1/2 dl hackad dill och persilja

 

Sås (potatissalladen)

1 1/2 msk kapris

1 msk vinäger

2 tsk fransk senap

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm socker

3 msk raps- eller olivolja

1 msk vatten

Gör så här:

 

Zucchinibollar

1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Mixa fint i en matberedare och skrapa sedan ner i en bunke. Blanda ner brödsmulorna.

 

2. Riv zucchinin fint på ett rivjärn och pressa ut så mycket vätska du kan. Hacka rödlöken fint.

 

3. Blanda ner zucchini, rödlök, majsstärkelse, olivolja, rostade pinjenötter, salt och svartpeppar.

 

4. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.

 

Majsplättar

1. Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke.

 

2. Hacka den gula löken, paprikan och koriandern fint.

 

3. Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.

 

4. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.

 

Avokadochimichurri

Gröp ur avokadon och blanda den med övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller mosa allt med en gaffel.

 

Potatissallad

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

 

2. Skala, hacka eller skiva löken. Jag delade löken i två halvor och skivade den.

 

3. Blanda alla ingredienserna till såsen.

 

4. Dela den varma potatisen i mindre bitar och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Om du vänder som jag beskrivit nedan, då behöver du inte varva.

 

5. Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen, jag använde båda händerna och vände den försiktigt. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.