Nudeltofu

Ingredienser

4 Port

 

1 pkt fullkornsnudlar (250 g)

270 g tofu naturell

½ dl sweet chilisås

2 msk soja

½ tsk sesamolja

1 vitlöksklyfta

2-3 tsk pressad ingefära

½ röd spansk peppar, finhackad

2 tsk lönnsirap

250 g broccoli

65 g spenat

2 morötter

sesamfrön

lime

salt och peppar

olja för stekning

Gör så här:

 

1. Ta tofun ur paketet och vira in i hushållspapper och lägg den i en kastrull. Ta sedan något tungt, typ en mortel och ställ den på tofun.Låt stå och pressa ur vattnet ur tofun i ca 30 minuter.

 

2. Koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Skölj av med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.

 

3. Förbered dressingen genom att blanda chilisås, soja, sesamolja, lönnsirapa. Sedan pressar du vitlöksklyftan, pressa ingefäran (saften) och finhacka den röda pepparna. Rör ihop allt i en skål.

 

4. Hetta upp olja i stekpanna och stek tofun ganska hårt. Tillsätt ca 2 msk av dressingen till tofun i pannan och stek ytterligare några minuter. Lägg sedan tofun på ett fat vid sidan av.

 

5. Förbered grönsakerna genom att bryta loss små buketter från broccolin. Stammen kan du också använda. Strimla morötterna.

 

6. Lägg till mer olja i stekpannan och stek på broccolin, spenaten och morötterna några minuter. Tillsätt nudlarna och låt dem steka med en stund. Salta och peppra. Rör i resten av dressingen och toppa med tofun.

 

7. Servera direkt tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.