Morotssoppa

Ingredienser

4 Port

 

1 kg morötter

3 chilifrukter

3 stora vitlöksklyftor

2 task rosmarin

1 burk stora vita bönor (400 g)

8 dl vatten

olivolja

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

 

2. Skrubba eller skala morötterna, dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform.

 

3. Chilifrukterna är för hetta. Om du vill behålla sötman från morötterna så skippar du dem. Dela dessa på mitten och kärna ur dem. Skala vitlöken krossa dem med sidan av en kniv.

 

4. Tillsätt chilin och vitlöken i formen tillsammans med morötterna. Ringla olja över och strö på rosmarin.

 

5. Rosta i ugnen, ungefär 40 minuter eller tills morötterna fått fin färg.

 

6. Skölj av bönorna och låt dem rinna av. Lägg dem sedan i en blender med vattnet. Stjälp i chilin, vitlök och drygt 2/3 av morötterna. Mixa till en slät soppa.

 

7. Häll över soppan i en kastrull. Värm upp och smaka av med salt och peppar.

 

8. Servera de resterande morättsbitarna som garnering i soppan. Rostade sesamfrön fungerar med.