Minestrone

Ingredienser

4 Port

 

2 morötter

2 selleristjälkar

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 potatis

2 bukar krossade tomater (á 400 g)

1.5 liter grönsaksbuljong

2 zucchini

1 cannellinibönor (400 g)

300 g färsk spenat

250 g pasta (makaroner)

salt och peppar

olivolja

Gör så här:

 

1. Skiva morötterna och sellerin. Hacka den gula löken grovt medans vitlöken finhackas. Dela potatisen i mindre bitar samt zucchinin kan du dela i fyra stjälkar och skiva i inte allt för små bitar.

 

2. Lägg morötterna, sellerin, den gula löken och fräs i en kastrull ett par minuter medans du rör om. Salta och peppra efter behov. Tillsätt potatisen, rör om och fräs.

 

3. Då var det dags för grönsaksbuljongen, tillsätt inte allt för det beror på hur mycket vatten som absorberas av makaronerna. Rör om så att allt mixas och tillsätt sedan zucchinin. Rör om och låt sjuda under lock i 45 min.

 

4. Tillsätt bönorna och spenaten, rör om så att allt mixas. Makaronerna får ej vara snabbmakaroner, det skall vara utav bra kvalitet, storleken är ditt val men detså större de är detså mer vatten krävs för att få minestronen soppig. Tillsätt dessa och sedan resterande buljong efter behov. Rör om och låt sjuda under lock i 10 min

 

5. Servera med ett gott bröd.