Marockansk Taco

Ingredienser

4 Port

 

Pannbröd

25 g jäst

2.5 dl ljummet vatten

6-7 dl vetemjöl special

1 tsk flingsalt

 

Aubergineröra

2 auberginer, ca 300 g

3 msk olivolja

1 citron

1 tsk mald spiskummin

1 nypa chiliflakes

1 vitlöksklyfta

1 msk färsk koriander

salt och peppar

 

Kamutvete

2 msk smör

2 dl kamutvete

 

Tomatsallad

1 ask cocktailtomater

1 liten rödlök

1/2 citron

2 msk olivolja

1 msk färsk koriander

salt och peppar

 

Myntayoghurt

2 dl naturell yoghurt

2 msk färsk mynta

Gör så här:

 

Pannbröd

1. Rör ut jästen i 1.5 dl ljummet vatten. Tillsätt 3 msk vetemjöl och rör till en lös deg. Jäs degen övertäckt på ett svalt ställe i 30 minuter.

 

2. Tillsätt resten av det ljumma vattnet, resten av mjölet samt salt. Arbeta degen kraftigt i några minuter. Sätt att jäsa under bakduk i ytterligare 2 timmar.

 

3. Dela degen i ca 12 jämnstora bitar och forma till bollar. Kavla ut tunna, runda bröd på väl mjölat bord.

 

4. Stek bröden ett par minuter på varje sida på medelvärme i en stekpanna utan fett, tills de har fått fäg på bägge sidor. Lägg bröden att svalna under en bakduk för att de inte ska torka.

 

Aubergineröra

1. Sätt ugnen på 200 grader.

 

2. Lägg auberginerna hela på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen. Baka auberginerna i ca 30 minuter tills de är mjuka. Dela dem på mitten och skrapa ur innehållet. Släng skalet.

 

3. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt aubergineköttet. Mosa det med en gaffel till en slät röra och stek under omrörning i ca 10 minuter tills det mesta av vätskan har försvunnit.

 

4. Finriv skalet på citronen och pressa ut saften. Finhacka vitlöksklyftan och koriandern. Mixa auberginen till en slät blandning med citronskal, citronsaft, spiskummin, chiliflakes, vitlök och koriander. Smaka av med salt och peppar.

 

Kamutvete

Koka kamutvetet enligt instruktioner och hetta sedan upp smöret i en stekpanna. Fräst kamutvetet i ett par minuter under omrörning, tills det har fått lite färg och blivit knaprigt. Häll upp i en skål.

 

Tomtatsallad

Halvera cocktailtomaterna, finhacka rödlöken, pressa saften ur citronen, finhacka koriandern och blanda sedan alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

 

Myntayoghurt

Finhacka myntan och blanda den med yoghurten.

 

Servera bröden med alla mumsiga tillbehör.