Stroganoff2

Ingredienser

4 Port

 

5 soja korvar (typ Anammas)

250 g svamp (typ champinjoner)

3 schalottenlök

3 vitlöksklyfta

2 msk tomatpure

2 msk ketchup

2 msk senap

2 msk soja

1 bunte persilja

1 burk krossade tomater

3 dl grädde

2 saltgurkor

smör/olja för stekning

salt och peppar

 

 

 

Gör så här:

 

1. Skär svampen i mindre bitar. Stek den sedan lätt och sätt åt sidan i en bunke.

 

2. Hacka sedan löken. Skär saltgurkan i små bitar. Finhacka persiljan. Skiva sedan korven i cirka 2 cm bitar. Börja med att steka löken i ett par minuter på medelvärme och lägg sedan till korven. Låt den steka i ytterligare i ett par minuter.

 

3. Tillsätt tomatpure, senap och ketchup med löken och korven, Blanda det väl och låt det steka i ett par minuter. Tillsätt sedan krossade tomater, soja och grädde. Blanda väl och låt börja puttra, tillsätt sedan svampen och saltgurkan. Låt det fortsätta puttra runt 10 minuter, sedan tillsätter du persiljan. Låt det puttra ytterligare 5 minuter. Salta och peppra efter smak.

 

5. Servera med råris eller basmatiris. Vi serverar alltid en fräsch grönsalllad som tillägg.