Lasagne2

Ingredienser

4 Port

 

1 gul lök

3 vitlöksklyfta

5 morötter (ca. 350 g)

2 msk olja

400 g färsk bladspenat

2 burkar krossade tomater

1 dl röda linser (torkade)

1 tärning grönsaksbuljong

4 dl creme fraiche

3 dl vatten

1 msk torkad oregano

ca. 12 lasagne plattor

2-3 dl ost (typ pizza ost)

400 g små tomater (cherry)

peppar och salt

färsk basilika

 

grön sallad till servering

balsamicokräm valfritt

Gör så här:

 

1. Sätt ugen på 225 grader.

 

2. Hacka löken fint. Skala och riv morötter. Bryn löken i olja så den blir blank. Använda stor kastrull eller gryta. Tillsätt morötter och spenat, låt fräsa en stund.

 

3. Häll på krossade tomater, linser, buljontärning, creme fraiche och det mesta av vattnet. Låt koka tills linserna är mjuka, 15-20 minuter. Rör om då och då under kokningen. Smaka av med salt, peppar samt oregano.

 

4. Varva sås, basilikablad och lasagneplattor i en stor form (ca. 25x35 cm). Börja och sluta med sås. Toppa med ost, halvera tomaterna och lägg ovanpå osten. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills dess plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.