LasagnaCashewCheeseSauce

Ingredienser

4 Port

 

Lasagne

1 aubergine

1 paket lasagneplattor

5 msk olivolja

salt och peppar

 

Purjo-Morot-Tomatsås

1/2 purjolök

4 morötter

100g spenat

400g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 grönsaks buljong

1/2 tsk örtsalt

200 g vegansk creamcheese

1 vitlöksklyfta

 

Cashew Melted Cheese

1/2 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)

2 dl hett vatten

2 ½ msk tapiocamjöl

1/2 tsk näringsjäst

¾ tsk havssalt

1 tsk citron juice

 

Raw Food Salad

1 zucchini

2 avokado

1 påse ärtskott

körsbärstomater

1/2 citron

2 msk olja

salt och peppar

Oregano

Gör så här:

 

1. Börja med att skära auberginen i en cm tjocka skivor och strö båda sidorna generöst med salt för att få den att svettas. Det här kommer att extrahera vatten och bitter smak från auberginen. Låt saltet sitta i 15-20 minuter medan man går vidare till nästa steg.

 

2. Tvätta och skär purjolöken i tunna skivor. Använd en potatisskalare för att strimla tunna skivor av morötterna. Stek i en stekpanna med höga kanter på medelhög värme med krossad vitlök, purjolök och spenat. Stek i ca 5 minuter.

 

3. Lägg till en buljongtärning, krossade tomater, creamcheese och tomatpuré. Rör om och ta bort från värmen.

 

4. Använda en sil för att trycka ut och ta bort allt vatten från auberginen. Tvätta aubergine skivorna med vatten för att avlägsna saltet eller borsta bort med en pappersduk. Stek auberginen i olivolja på medelhög värme i ca 2-3 minuter på varje sida.

 

5. När auberginen är färdig, börja montera din lasagne genom att göra lager av pasta ark, sås och aubergine. Upprepa det här och göra 3-4 skikt med pastaplattor.

 

6. Mixa alla ingredienser för cashew osten i en blender och mixa i ungefär en minut tills den är helt slät.

 

7. Häll den mixade cashew blandningen i en liten kastrull och koka under ständig omrörning på medelhög värme tills den tjocknar och ser ut som smält ost. Låt svalna något och sprids över lasagnen.

 

8. Grädda lasagnen i ugnen i ca: 30-40 minuter på 225 grader.

 

9. Hyvla zucchini med en ost hyvel. Blande med citron, olja samt salt och peppar. Lägg till lite oregano om du vill. Låt det gotta sig i en bunke. Skiva avokadorna samt dela körsbärstomaterna i halvor.

 

10. Servera salladen med ärtskotten, se bild för inspiration.