Lasagna1

Ingredienser

4 Port

 

500 g skogschampinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk Smör-&rapsolja

200 g skivad svartkål

1 tsk torkad timjan

1 msk grönsaksfond

2 dl vatten

5 dl grädde

2 msk vetemjöl

4 dl riven ost gratäng

1 tsk salt

400 g färska lasagneplattor

2 röda äpplen

60 g babyspenat

2 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 krm salt

Gör så här:

 

1. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

 

2. Stek svampen i smör-&rapsolja tills den blir gyllene.

 

3. Rör ner kål, lök och vitlök. Stek ytterligare några min. Tillsätt timjan och buljong och låt koka 2-3 min. Sätt ugnen på 225°.

 

4. Blanda grädde och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 min. Rör ner 3 dl ost och rör tills den smält. Smaka av med salt.

 

5. Varva lasagneplattor, svampröra och ostsås i en smord ugnssäker form. avsluta med ostsås och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.

 

6. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.

 

7. Varva äpple och spenat i en skål.

 

8. Blanda olja, vinäger och salt och ringla över salladen.

 

9. Servera till lasagnen.