Laksa

Ingredienser

4 Port

 

olja

1 rödlök

3 cm ingefära

2 vitlöksklyftor

3 msk röd- eller grön curry paste

1 burk kokosmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

4 dl vatten

2 pkt naturell tofu á 270 g

1 broccolihuvud

2 pak choy

200 g nudlar

1 pkt sockerärter (150 g)

1 röd chilli

2 vårlök

1 lime

3 msk jordnötter

3 msk pumpafrön

3 msk koriander

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Avvattna tofun, se tidigare recept.

 

2. Dela rödlök till mindre glyftor och stek den med olja i en stor kastrull över medium värme tills den är mjuk. Finhacka ingefära, chilli och vitlök, tillsätt sedan dessa och stek i två minuter. Tillsätt sedan curry paste och stek i ytterligare en minut. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Låt det koka upp, rör om så att tärningen upplöses.

 

3. Under tiden värm olja i en stekpanna. Tillsätt tofu och stek på alla sidor tills gyllene och krispiga.

 

4. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Sila kokvattnet, skölj i kallt vatten och sila igen. Blir de klibbiga skölj dem i kallt vatten.

 

5. Skär broccoli i små buketter och tillsätt i soppan och låt puttra i några minuter. Tillsätt pack choy och sockerärtor, låt puttra ytterligare en minut. Skiva vårlök och sedan lägger du dem och nudlarna i soppan. Salta och peppra.

 

6. Hastigt rosta jordnötter och pumpafrön. Hacka koriander. Skär lime i klyftor. Servera soppan med tillbehören.