Krämig Kantarell Pasta

Ingredienser

4 Port

 

500 g kantareller

5 blad grönkål

1 röd lök

2-3 vitlöksklyftor

cayennepeppar

150 g körsbärstomater

2.5 dl iMat

salt och peppar

500 g tagliatelle

 

Gör så här:

 

1. Finhacka den röda löken och vitlöken. Ta bort den mittersta hårda stjälken på grönkålen, sedan dela bladen i mindre bitar. Dela tomaterna i halvor eller fyra klyftor, beroende på storlek. Ansa kantarellerna och dela i större bitar så du får tugg motstånd.

 

2. Förberedd vattnet för pastan medans du startar nästa steg. Röran får endast puttra ett par minuter så börja med pastan när du är halvvägs genom nästa steg.

 

3. Börja med att steka kantarellerna i smör ett par minuter tills vätskan börjar försvinna. Tillsätt röd lök och vitlök, forsätt steka. Lägg sedan till grönkålen och när den har börjat minska slutför du med tomaterna. Rör om och stek runt en minut. Häll på grädden och avsluta med kryddorna.

 

4. Medans röran puttrar så tillaga pastan. Så fort pastan är klar servera! Du kan blanda röran med pastan eller servera seperat så man själv får blanda.