Kantarellpasta

Ingredienser

4 Port

 

8 dl kantareller eller skogssvamp

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

smör eller olja

1.5 dl vitt vin

2.5 dl iMAT

salt och peppar

400 g pasta

2 dl bladpersilja

1 dl riven veganost

 

Gör så här:

 

1. Ansa och dela större svampar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och gul lök i en stekpanna med, smör tills all vätska kokat in.

 

2. Tillsätt vitlök och vin och låt vinet koka in. Häll på grädde och krydda med salt och peppar. Koka i 3–5 minuter. Hacka persiljan och blanda i.

 

3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1/2 dl.

 

4. Blanda pastan noga med sås, kokvatten och ost. Servera med extra veganost. Violife har en ost med parmesansmak, Prosociano.