Indiancurry

Ingredienser

4 Port

 

1 kg potatis

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 tsk kummin

1 tsk cayennepeppar

4 tsk curry (indisk affär)

1 msk ingefära

1 burk krossade tomater (400 g)

1 burk kikärter (400 g)

1 burk gröna ärter (liten)

1 burk kokosmjölk (400 g)

gräslök

salt och peppar

olivolja

Gör så här:

 

1. Fyll en kastrull med vatten, salta lite (runt 2 msk). Delad potatisen i sked storlekar (så du kan äta dem utan att dela). Lägg dem i vattnet, locket på och koka tills mjuka. Töm ut vattnet och ställ åt sidan.

 

2. Riv ingefäran. Hacka lök samt vitlök och fräs i en kastrull med olja, ett par minuter. Nu kommer din bostad dofta, tillsätt kummin, cayenne, curry, salt, peppar och den rivna ingefäran. Rör om så att allt mixas.

 

3. Tillsätt krossade tomater, kikärter, gröna ärter och kokomjölk. Rör om och låt det koka upp.

 

4. Tillsätt potatisen, rör om och låt sjuda ett par minuter

 

5. Servera med hackad gräslök