Gulasch

Ingredienser

4 Port

 

600 g sojafärs

2 gula lökar

2 klyftor vitlök

2 palsternacka

2 morötter

5 medium stora potatisar

2 gröna paprikor

2 msk tomatpuré

400 g krossade tomater

1 msk paprikapulver

1 tsk mald kummin

2 lagerblad

5 dl vatten (lägg till mer för soppa)

1 tärning grönsaksbuljong

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Finhacka löken och riv vitlöksklyftorna. Fräs utan att färga i olja ett par minuter. Lägg till sojafärsen och blanda väl samtidigt som du fräser ett par minuter till.

 

2. Skala och tärna palsternacka, morötter och potatisar. Tärna paprikan. Blanda ner allt i färsröran tillsammans med tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver, kummin, lagerblad, vatten och buljongtärning.

 

3. Låt koka i 10-15 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Häll på mer vatten om du vill köra den utan ris och äta en tjock och mustig soppa.

 

4. Krydda med salt och peppar. Servera som den är eller tillsammans med ris.