Grönsakswok

Ingredienser

4 Port

 

400 g tofu naturell

4 msk rapsolja

3 msk ljus sojasås

1 gul lök

200 g champinjoner

2 tsk riven färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

200 g vitkål

2½ dl morötter

1½ dl grönsaksbuljong

4 salladslökar

½ dl hoisinsås

2 msk sojasås

salt och peppar

 

tortillabröd eller ris till servering

Gör så här:

 

1. Ta tofun ur paketet och vira in i hushållspapper och lägg den i en kastrull. Ta sedan något tungt, typ en mortel och ställ den på tofun.Låt stå och pressa ur vattnet ur tofun i ca 30 minuter. Strimla tofun hyfsat fint.

 

2. Hetta upp hälften av oljan i en varm stekpanna. Lägg ner tofun i stekpannan och häll på 3 msk sojasås och stek till tofun får fin färg. Vänd på den så att den blir snyggt brynt på alla sidor.

 

3. Skiva den gula löken fint. Strimla eller skiva champinjonerna fint. Stek lök och champinjoner i resterande olja på medelhög värme. De ska bli mjuka och få lite färg.

 

4. Tillsätt salt, riven ingefära, riven vitlök, strimlad vitkål, rivna morötter, grönsaksbuljong och resterande två matskedar sojasås. Låt vätskan koka in och grönsakerna bli mjuka.

 

5. Strimla salladslöken och vänd ner bland grönsakerna tillsammans med den stekta tofun.

 

6. Blanda ihop hoisinsås och sojasås.

 

7. Bre ut ett tunt lager hoisinsåsblandning på tortillabrödet och toppa med grönsakswok.