GrönsaksSoppa

Ingredienser

4 Port

 

1 gul lök, stor

3 selleristänger

3 morötter

6 potatis

2 vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

2 dl röda linser

2 tärningar grönsaksbuljong

1 liter vatten

1 tsk timjan

1 tsk oregano

1 tsk gurkmeja

salt och peppar

olivolja

Gör så här:

 

1. Dela morötter, selleri och potatis i mindre bitar, inte för små. Grovhacka löken. Stek under omrörning i olivolja tills de börjar mjukna men de ska inte ta färg.

 

2. Rör i tomatpuré, timjan, gurkmeja och oregano.

 

3. Tillsätt linserna och stek i ca 1 minut.

 

4. Häll i buljongen. Salt och peppra efter behov.

 

5. Sätt på locket och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda cirka 15 minuter.

 

6. Innan servering, tillsätt mer vatten om du vill ha soppan såsigare för linserna absorberar vattnet. Om du tillsätter mer vatten, låt soppan koka upp innan du serverar. Vill man ha lite extra smak och färg, servera den med rostade hasselnötter, persilja och några droppar citronsaft.