Gnoochi

Ingredienser

4 Port

 

2 påsar gnocchi

1-1,5 burkar Oatly påMackan

1 kruka basilika

1 burk urkärnade oliver

2 burk krossade tomater

smör eller olja

2 msk tomatpuré

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 tsk örtsalt

1 tsk chiliflakes

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Hacka och stek lök, vitlök och chiliflakes i lite olja i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpuré efter 5 minuter. Rör runt så att purén tunnar ut sig. Häll över krossade tomater. Strö över örtsalt. Låt såsen stå och puttra på medellåg värme i 10 minuter.

 

2. Finhacka en kruka basilika. Blanda hälften av hacket med Oatly påMackan.

 

3. Tillsätt gnocchi i pannan och låt den koka tillsammans med tomatsåsen i runt 5 minuter, eller tills all gnocchi har mjuknat. Rör runt då och då. Avsluta med att tillsätta smör, hackad basilika och blanda runt. Smaka av och justera kryddningen. Deorera varje tallrik med påMackan.