Garam Masala1

Ingredienser

4 Port

 

5 skalade potatisar

2 msk kardemumma

1-2 tsk kanel

2 tsk muskotnöt

2 tsk mald ingefära

2 tsk spiskummin

1 tsk oregano

1/2 tsk mald fänkål

1/2 tsk kryddnejlikor

1 krossat lagerblad

1 hakad morot

1 tärnad lök

olja för stekning

800 ml kokosgrädde

avrunna kikärter

salt och peppar

färsk pesilja

 

Gör så här:

 

Finns inte mald använd mortel.

 

1. Skär potatisar i små bitar och koka dessa, går snabbt. Töm på vatten och låt vila utan lock.

 

2. Blanda ihop alla kryddorna i en bunke och lägg blandningen i en torr stekpanna. Värm tills det doftar mycket, sedan häll över i en skål så länge.

 

3. Stek i valfri olja morton och löken, sedan häll på halva kryddblandningen och lite mer olja. Häll i kokosgrädden men var aktsam med vatten om den innehåller det. Låt reducera lite och smaka av.

 

4. Häll i önskad mängd kikärtor beroende på din egen smak, samt eventuellt resten av kryddblandningen, salta och peppra, smaka av.

 

5. Lägg i den kokta potatisen och persiljan! Servera