FylldaPaprikor

Ingredienser

4 Port

 

4 paprikor

1 ½ dl couscous, ris eller bulgur

200 g färska champinjoner

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1/2 dl persilja

1 ask cocktailtomater

1 msk smör till stekning

salt och peppar

rikligt med klippt basilika

 

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skär av locken på paprikorna och ta ur kärnhusen. Förväll dem i 5 minuter i lättsaltat vatten, detta betyder att du kokar upp och sedan kyler av.

 

2. Förberedd coucous eller bulgur enligt förpackningen. För riset har vi en perfekt beskrivning i ett tidigare recept.

 

3. Skär champinjonerna i mycket små bitar. Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs i matfettet i 2 minuter. Låt champinjonerna fräsa med i ca 5 minuter. I slutet på fräsningen lägger du till tomatpurén.

 

4. Häll svampblandningen i couscousen. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan. Blanda ner persilja och basilikan. Skär bort skaften från locken, hacka resten och blanda ner. Skär några av tomaterna i mindre bitar och blanda ner. Fyll paprikorna med blandningen.

 

5. Lägg tomatskivor i botten av en gratängform och ställ paprikorna ovanpå dem. Så här långt kan rätten förberedas och sedan bara gratineras före servering. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.