FylldaAubergine1

Ingredienser

4 Port

 

2 st aubergine

2 st gula lökar

2 st vitlökar

2 st paprikor

250 g färska champinjoner

2 tsk olja

2 burkar krossade tomater

2 msk ströbröd

2 msk timjan

1 tsk oregano

1 tsk basilika

2 dl riven ost

1 dl persilja, fryst eller färsk

2 dl grönsaksbuljong

salt och svartpeppar

 

Gör så här:

 

1. Dela auberginerna på längden. Gröp ur auberginerna. Hacka löken och paprikan. Skiva champinjonerna. Stek alltsammans i lite olja. Krydda med timjan, oregano, basilika, salt och peppar.

 

2. Tillsätt krossade tomater och koka ca 20 min. Tillsätt ströbröd, persilja och hälften av osten. Rör runt tills osten smält. Passa på att slå på ugnen, 225 grader.

 

3. Placera auberginerna i en ugnsform och fyll med fyllningen, strö över ost, slå på buljongen i ugnsformen. Gratinera i ugnen cirka 30 minuter.

 

4. Servera med vitlöksbröd och en grönsallad.