FylldaAubergine

Ingredienser

4 Port

 

4 dl matvete

2 aubergine

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

2 färska gurkmeja

1 tsk röd currypasta

salt och svartpeppar

1 tsk paprikakrydda

4 dl Krossade Tomater

Körsbärstomater

0.5 dl Pinjenötter

2 dl Persilja - färsk

1 dl Bjäst

 

Gör så här:

 

1. Koka upp matvete enligt instruktionerna på paketet. Ställ sedan åt sidan.

 

2. Sätt ugnen på 180°C. Dela auberginer på längden. Gröp ur fruktköttet med en kniv och lämna ca 1 cm på alla sidor. Vi brukar lämna 0.5 cm för fruktköttet är som himla gott.

 

3. Hacka lök och riv vitlöken med det fina rivjärnet. Skala morötterna och riv dem med det grova rivjärnet. Skrapa gurkmeja med en tesked, riv dem sedan med det finna rivjärnet.

 

4. Fräs lök, morötter och kryddor i någon minut tills löken blir blank och mjuk. Tillsätt det urskrapade aubergineköttet, vitlöken, gurkmeja och stek i ytterligare 2 minuter.

 

5. Tillsätt kokt matvete, krossade tomater och bjäst och blanda väl. Fyll auberginerna med blandningen, toppa med pinjenötter och baka i ugnen i ca 30 minuter.

 

6. Innan servering, lägg på färska cocktailtomater som är delade i halvor, hacka persiljan och strö den över.

 

7. Servera gärna med en god grönsallad och potatismos som mosats med stöt.