Currytofu

Ingredienser

4 Port

 

Curry Tofu

400 g tofu naturell

Äggersättning för 1 ägg

1 dl vetemjöl

1 msk curry

salt

2 msk olja

 

Bulgur

3 dl bulgur

1 purjolök

1 röd paprika

1 dl iMat fraiche

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Ta tofun ur paketet och vira in i hushållspapper och lägg den i en kastrull. Ta sedan något tungt, typ en mortel och ställ den på tofun.Låt stå och pressa ur vattnet ur tofun i ca 30 minuter.

 

2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg purjo och paprika på bulgurn när ca 5 min återstår av koktiden, spara lite grönt till garnering.

 

3. Skär tofun i skivor. Vänd dem först i äggersättningen och sedan i mjöl, blandat med curry och salt.

 

4. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Blanda ner fraiche, salt och peppar i bulgurn. Servera med tofu och soja. Strö över purjolök.