ChiliSinCarne

Ingredienser

4 Port

 

300 g qournfärs (eller soja)

1 burk 400 g krossade tomater

1 burk 210 g netto borlottibönor

1 burk 210 g netto stora vita bönor

3 msk tomatpuré

4 dl rödvin

1 gullök

3 klyftor vitlök

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

1 msk spiskummin

1 msk mörk soja

1 liten skvätt liquid smoke

1 tsk chilipulver

1 hel röd chilli

salt och vitpeppar

 

ris till servering

Gör så här:

 

1. Hacka gullöken, rödchilin och vitlöken och stek i lite rapsolja i en stor gryta. Låt få färg och ha därefter i tomatpuré och kryddorna. Rör runt och låt dra med i några sekunder.

 

2. Ha därefter i quornfärsen och låt den brynas med någon minut så den tinar om den var fryst. Ha i tomatkrosset, vinet, sojan och liquid smoke. Täck med lock och låt koka i minst 30 minuter, gärna längre.

 

3. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Ju längre smakerna får koka ihop desto bättre. Smaka av med salt och peppar samt ev. mer cayennepeppar och blanda ner bönorna. Låt koka i fem minuter till och blanda ev. ner lite klippt bladpersilja i slutet.

 

4. Servera med en god sallad, bröd och ev. ris.