Burger1

Ingredienser

4 Port

 

1 lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olja

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

21⁄2 dl helt bovete

1 grönsaksbuljongtärning

Salt, svartpeppar

1 knivsudd cayennepeppar

1⁄2 knippe persilja

1 stor tomat

4 salladsblad

4 msk fullkornsmjöl

4 hamburgerbröd

4 tsk majonnäs

Gör så här:

 

1. Skala och tärna löken. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar. Tillsätt timjan, oregano, bovete och buljongtär­ning och fräs ca 1 min.

 

2. Häll på 3 dl vatten och koka upp. Krydda blandningen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Ta bort kastrullen från värmen, lägg på locket och låt svälla på svag värme, ca 15 min. Låt svalna.

 

3. Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen fint. Skölj tomaten och skär den i skivor. Ta bort stjälkfästet. Skölj och torka av salladsbladen.

 

4. Blanda ner mjöl och persilja i boveteblandningen. Fukta händerna med kallt vatten och forma 4 hamburgare. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och stek hamburgarna 5 min på varje sida.

 

5. Täck de undre delarna av hamburgerbröden med salladsblad och lägg 1 hamburgare på varje. Lägg på tomatskivor och majonnäs och täck med den övre brödhalvan.