Blomkålsgryta

Ingredienser

4 Port

 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 stor morot

400 g fast potatis

1/2 blomkålshuvud

2 msk rapsolja

1 1/2 msk garam masala

1 tsk gurkmeja

1 tsk malen koriander

2 dl röda linser

5 dl grönsaksbuljong

400 ml kokosgrädde

1 mango

1 msk limesaft

2 dl gröna ärter

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och skär moroten i ca 1/2 cm stora tärningar. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i små buketter.

 

2. Stek löken, vitlöken, chilin och morötterna i oljan i en gryta tills löken är mjuk. Rör ner kryddorna och stek ytterligare 2 minuter. Förberedd 5 dl varmt vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning. Tillsätt linserna, potatisen, buljongen och kokosgrädden och låt sjuda ca 12 minuter. Vänd ner blomkålen och sjud ytterligare ca 3 minuter.

 

3. Skala och skär mangon i ca 2 cm stora tärningar. Pressa limen. Tillsätt mango, limesaft och ärter i grytan och smaka av med salt och peppar.

 

4. Servera grytan med kokt basmatiris.