Blomkålsbolognese

Ingredienser

4 Port

 

100 g valnötter

1 blomkålshuvud (550 g)

1 msk olja

2 vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

1 msk kinesisk soja

1 rödlök

2 msk tomatpuré

1 förp hela tomater (à 400 g)

1 förp krossade tomater (á 400 g)

1 tsk timjan

olja

salt och peppar

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 225°C och sätt på en kastrull med vatten till pastan.

 

2. Bryt loss blommorna från blomkålen och lägg i en mixer. Pulsmixa dem tills de blir som riskorn. Töm det sedan i en bunke.

 

3. Hacka nötterna och blanda med blomkål, olja, pressad vitlök, paprikapulver och soja. Krydda med salt och peppar. Sprid ut blandningen i en ugnssäker form och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter, rör om var 5e minut.

 

4. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i en stekpanna med lite olja. Rör ner tomatpuré, timjan och tomaterna och låt sjuda ca 5 minuter.

 

5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

 

6. Blanda blomkålsrostet med såsen och sjud ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.